allabergh

No, missäs Arhinmäki on?

Teemat: ihmisoikeudet, rajojen koskemattomuus, ministerin vastuu, Suomen osallistuminen Paralympialaisissa, humanistisuus.

 

No, missäs Suomen urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki nyt on?

   On helppo ollut heiluttamassa sateenkaarilipulla Moskovassa, pelleillä, unohtaen arvokkaan Suomen ministerin edustusroolin.

   Missäs nyt on meidän ihmisoikeustaistelija, kun tosipaikan päällä ollaan? Onko Paavo nyt piilossa, niin kuin strutsi: pää - hiekkaan ja perse - ylös?

   Unohtuiko taas Urheilumunisterin velvollisuudet? Minkä valtiollisen ratkaisun annat Sochiin pyrkiville suomalaisille urheilijoille?

   Menevätkö suomalaiset urheilijat osallistumaan Paralympiolaisiin myös Kriimin tykkien paukkujen saatelemana tai ilmoitetaanko, että boikotoimme tämän mafian kerskailu kekkerit? Meinaatko Suomen urheilijoiden joukon osallistumisella antaa signaali Venäjälle, että hyväksyt sen hyökkäyksen itsenäisen Ukrainan kimppuun?

   Venäjä sai korruption avulla Olympiakisojen pitoluvan itselleen Kansainväliseltä Olympiaurheilukomitealta. Jo silloin, Georgiasodan alta oli kyseenalaistettu, onko Sochi oikeutettu humanististen kisojen symboliksi.

   Paikallisasukkaat oli karkoitettu rakennusmaan alta. Korruption kautta hoidettiin koko rakennelman pystyttäminen. Käytettiin orjatyötä. Kuukausien tolkulla kymmenet tuhannet rakennusmiehet eivät ole saaneet mitään palkkaa työstään. He joutuivat lähtemään pois Sochista ilman palkkaa. Ainakin yksi rakennusmies, paikallisasukas, monien lasten perheen isä saatiin julmasti lyöden ja alistaen invaliidikuntoon koko elämän loppuun, kun hän uskalsi vaatia työstään palkan.

   Nyt täytyy olla ministerin viran tasalla, eikä väistä päätöstentekoa, eikä piileskellä sateenkaarilipun taakse.

   Meidän kaikkien täytyy tietää, minkäänlaiset evästeet Kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki antaa Suomen urheilijoille humanistisen kansainvälisen tapahtuman partaalla: kenen puolella me olemme: agressorin vai uhrin?

   Onko Vasemmistoministerillä sisua olla itse tiukasti ihmisoikeuksien puolustuslinjalla, kun Paralympiakisojen isäntä Putin samanaikaisesti käynnistää massiivisen sotakoneiston koko Ukrainan valloittamiseksi? Ja itse valloittaminen, varmaan, on ajoitettu heti Paralympialaisten jälkeen. Viemmekö myös me omat kahvieurot Sochin ravintolaan, Putinin kukkaroon, että hän pystyisi paremmin varustamaan oman armeijansa? Tai pysytäänkö irti koko likaisesta hommasta?

   Myös minä, Alla Bergh, Tuusulan Perussuomalaisten valtuutettu odotan sinun vastaustasi, kun kerran olet päässyt vastuuasemaan.    

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Arhinmäki on niin kova vastustamaan,
että vastustaa vastustamistakin.

Toinen runoilija,


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 4

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Arhinmäki ei nyt jouda. Hän oli Huhtasuon kirjastolla avaamassa työväen juhlaa, Jyväskylän Talven tapahtumaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Juuri julkaistun tutkimuksen (väkivaltaiset suomalaiset miehet) toivottavasti ei ainakaan pubissa happyhouraikaan, jottei vaimo joutuisi pelonsekaisin tuntein etsimään piilopaikkaa kotiinpalaavalta karjulta.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Onko Suomen paralympiajoukkueen osallistumiseen tai osallistumatta jättämiseen Arhinmäellä osaa tai arpaa? Eikö siitä päättäminen ole Suomen paralympiakomitean tehtävä?

Arhinmäki on ottanut kantaa omalta osaltaan jäämällä pois paralympialaisista sekä tuomitsemalla Venäjän miehityksen (http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2014/en-osallis...). Muuten Arhinmäki on hoitanut kulttuuri- ja urheiluministerin velvollisuuksiaan kuten oikein onkin, koska Suomen ulkopolitiikkaa johtaa ulkoministeri, ei kulttuuri- ja urheiluministeri.

Persut varmastikin ovat iloisia kun Arhinmäki on töppäillyt muissa asioissa ja pääsevät oikein kunnolla lyömään inhokkiaan, mutta luulisi olevan suurempiakin asioita mietittävänä.

Käyttäjän allabergh kuva
Alla Bergh

Kyllä, Suomi voisi myös ottaa virallisen linjan Paralympialaisissa
osallistumisesta. USA ilmoitti, että sotaa käyvä valtio Paralympialaisten
paikkana heille ei käy. Erikoisesti, kun Putin itse meinaa näyttäytyä avajaisissa,
terrooriiskun uhka kasvaa. Hän kun on osannut käännyttää naapuri
veljeskansat vihollisiksi.

Toimituksen poiminnat