allabergh

Putin ei ole skitso!

PUTIN  EI  OLE  SKITSO!

(Anssi Miettisen, 9.3.14 HS, ”Venäjän johtajalla on monta identiteettiä”

artikkelin referaatti)

 

   Aluksi teen selväksi, kenen väitteitä vastaan ja miksi olen joutunut puolustamaan sotarikollista Vladimir Putinia.

 

   Turhauttaa, että länsimaissa luotetaan niin sanottuihin ”Venäjän asiantuntijoihin”, jotka eivät ole oppineet Venäjän historiaa, eivätkä osaa sen kieltä, eivätkä käytä mitään laajempaa tietokantaa, kuin ainoastaan länsimaisten viestimien julkaisuja, eivätkä asuneet päivääkään Venäjällä – ja sen vuoksi käsittelevät Venäjän tapahtumat ainoastaan omalta länsimaiseltaan elämän kokemuksen pohjalta. Meihin, entisen Neuvostoliiton asukkaisiin, ei luoteta poliittisissa ja historiallisissa tulkinnoissa koskien Venäjää. Jokainen meistä on täydessä ymmärryksessään äänestänyt jaloillaan, kun muutti asumaan pois Venäjältä. Meistä valtavalla enemmistöllä ei ainoastaan mahdollisuus vertailla sosialismia ja kapitalismia oman elämän kokemuksen pohjalta, mutta myös on mitä hienointa ylemmät korkeakoulutukset ja dosentuurit, ja laajaa työkokemusta – siitä huolimatta, että, esimerkiksi, Suomessa, usein meillä on mahdollisuus työllistymään ainoastaan siivoojina. Kukaan ammatiksi tekevä Venäjän poliittisia analyysiä ei edes haastattele Venäjältä elämän kautta kokemusta saaneita ja Venäjää ymmärtäviä ihmisiä.

   Silloin – tällöin tilanne on aivan farssimainen. Esimerkiksi, kerran kävelin Mannerheimintietä pitkin ja sain vilkaista pakettiauton kyljestä venäjänkielistä mainosta. Teksti: ”Ostakaa naisten vaippoja!” – olikin kohdistettu ikkunatiivistepakkauksen kuvaan. Kyllä, sapettaa, kun Suomessa joku, jonka venäjän kielen koulutus tosiasiassa on Venäjällä lastentarhassa käyvän ala-koululaisen tasolla, saa venäjän kielen osaamista vaativan työpaikan, mutta sinä, maisterina, joudut paiskimaan ”paskaduunia”, jos haluat ollenkaan olla ihmiskunnan työelämässä kiinni. Se on sitä rasismia ja syrjintää, josta Perussuomalaisia syytetään aivan turhaan. Eivät Perussuomalaiset ole vastuussa tästä systeemistä, joka on edellisten hallituspuolueiden laatima.

 

   Nyt - itse asiaan. Jokainen, Venäjän valtion rajojen sisällä joskus asunut tietää, että Venäjän kansa on hyvä. Venäläiset ovat hyvät ihmiset, mutta tämä ensin Jeltsinin ja sitten Putinin virittämä mafianjohtoinen valtiojärjestys, systeemi, on riistänyt kansalaisilta kokonaisuudessa mahdollisuuden vaikuttaa elämään. Kansalaisilla jäljessä on ainoa oikeus: rikastuttaa työllään (usein orjatyöllä) mafian korkeimpien tasojen johtoa. Nykyajan ihmiskunnan meininki on lähes samanlainen niin USA:ssa, Meksikossa, Suomessa, kuin myös Venäjällä: KORKEIN JUMALA ON KULTAINEN VASIIKKA, ja koko ajan ympäri maailmaa enemmän ja enemmän ihmisiä alkaa uskomaan siihen. Väitän: Vladimir Putin on yksi niistä "ritareista", jotka ovat pyhittäneet elämänsä Kultaisen vasikan palvelulle. Öljyn ja kaasun lähteiden käsiinsä saanti ja niiden kauppareittien hallussa pito ovat oikeuttaneet satojen tuhansien ja miljoonien ihmisten tappamisen niin Irakissa, Sudanissa, Lybiassa, Tsetseniassa, Etelä-Osetiassa ja Abhasiassa, kuin myös Ukrainassa.

 

   Anssi Miettisen artikkelissa (9.3.14, HS) amerikkalaisten ns. ”Venäjän asiantuntijoiden” Fiona Hillin ja Clifford G.Gaddyn perässä väitetään, että Putinilla on peräti kuusi identiteettiä. Tiedetään, että kahtakin identiteettiä potevaa ihmistä leimataan skitsoksi – yksi skitsofrenian oireista on kaksoispersoonallisuus. Samassa artikkelissa väitetään, että länsimaisten ”Venäjän asiantuntijoiden” on vaikea löytää Putinin persoonan ristiriitaisuudelle selitystä. No miksi, sitten, nämä korkeasti palkatut asiantuntijat eivät voi nöyristyä ja kysyä vaikka suomalaiselta siivoojalta, joka on Venäjältä lähtöisin maisteri tai tohtori? Eikö aidon totuuden löytäminen - edes näin tärkeässä asiassa, kuin meidän yhteinen turvallisuus, - oikeastaan askarruta, kun ainoastaan oman palkan ja artikkelin palkkion saaminen?

   Lähes jokainen, Venäjältä lähtenyt, ymmärtää, että jos sinä, niin kuin lapsuutensa köyhistä oloista lähtöisin Putin itse, saisit öljy-osakkeistasi päivässä, esimerkiksi, Suomen vuoden valtiobudjetin verran omaan taskuusi, pääset yhdeksi koko maailman megarikkaiden kymppilistaan ja nuorena miehenä kykenet pitämään käsissäsi 125 miljoonan asukkaan ja rajattomien luontovarojen maan neljän presidenttikauden verran, - niin, varmasti, rupeat uskomaan, että sinä olet suurmies, sinä olet suurenmoinen mies, sinä olet, oikeastaan, jättiläinen ja pystyt kusettamaan koko maailman, ja, halutessasi, tuhoamaan kenet tahansa yksitellen, määräämään ihan jokaisen maapallon asukkaan elämästä ja kuolemasta, ja jos suutut – tuhoamaan vaikka koko maapallon kerrallaan. Sen sairauden nimi on gigantizmi.

    Sen sairauden nimi ei ole skitsofrenia. Putinin toimet ovat aivan loogiset, pitkäjäänteiset, varmasti tulokseen tähtäävät.

   Ensiksi, hän sai Saksan kaasukoukkuun: hän lupasi hyvillä ehdoilla ja halvalla fossiilienergiatuonnin. Ja hän ripeästi käynnisti oman liiketoiminnan niin sanotusti ”valtio - omisteinen yhtiö” Gazpromin nimessä, aloitti kaasun toimittamisen, ja sai energiariippuvaisen Saksan polvilleen. Mutta Venäjällä sanotaan: ”Tämä on vasta kukkaset – marjaiset ovat myöhemmin!” Kun (Itä-meren kautta) Nordstream, myös eteläinen kaasuputki Mustan meren kautta ovat jo rakennetut ja ovat jo varmassa käytössä, myös Jäävaltameren (esim., Stockmann) kaasut ja öljyt pumpataan Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, niin silloin Putin on todellinen kunkku. Silloin hän voi heittää pois pelistä kaikki hänen öljybisneksensä bulvaanit ja marionetit tarpeettomina: ”Neekeri on tehnyt tehtävänsä – neekeri voi poistua!” Ja sitä seitsemänvuotiaana köniin lyöty tverilainen poika himoitsee ennen kaikkea – näyttää koko maailmalle, kuka täällä määrää. Sellaisen valtahimon ja ahneuden vallassa itsevaltias ei pysähdy minkä eteen, ei mistään hinnasta, - silloin ihmishenki ei paina yhtään mitään vaakalaudalla, ei ukrainalainen, eikä venäläinen – silloin itsevaltias muuttuu diktaattoriksi, hirmuvaltiaaksi. Ja jopa vallastaan syrjäytettynä hänen on vaikea tajuta, että hän, itse asiassa, on yhä sama köniin saanut 7-vuotias poika, Tverin alueen syrjäisen kylän epäonnistunut tuote, koska hänen omat keinonsa olivat väärät, epäinhimilliset, jota ihmiskunta ei voi hyväksyä – sellaiset on pakko pysäyttää. Tai, esimerkiksi, hänen on vaikea tajuta, että tosiasiassa hän ei olleenkaan tule hallitsemaan maailmaa, eikä yhtäkään maata, että tosiasiassa hän piileskelee aavikossa hiekkakuopassa pelossaan omasta nahastaan, omasta hengestään – niin kuin kävi Saddam Husseinille: maanalaisessa piilossakin hän ei kyennyt luopumaan kuvitellusta herruudestaan.

 

   Koko Putinin toiminta on ollut hyvin looginen, pitkäjännitteinen ja hyvin toimelias. Länsi ei vain osaa lukea tapahtumien ketjua. Tiedetään, että Putin on rakentamassa kaasuputken Itä-mereen, samoin – Mustamereen ja todennäköisemmin – Jäävaltamerelle.

   Aloitetaan Itämeren Nordstreamistä. Ensiksi, Gasprom ei ole mikään valtion Oy – se on täysin Putinin omassa vallassaan, josta iso osa on ryöstetty Jeltsinin ajan menestyjä liikemies Mihail Hodorkovskijn osakeyhtiöistä.  Hodorkovskij uskalsi haastaa istuvaa presidentti Putinia presidenttivaaleissa, mutta olikin heitetty tyrmään miljardi-bisneksistään huolimatta tai myös sen vuoksi, koska maan hallitsija itse himoitsi niitä. Putin ei halunnut ottaa riskiä ja menettää valtaansa rehellisissä vaaleissa – jo silloin venäläiset eivät olleet luottaneet häneen. Ukrainassa nyt kysytään: ”Täytyykö kansan kärsiä niin pahasti ainoastaan yhden ihmisen vuoksi?” Ihmiset tarkoittavat nykyään maanpaossa olevaa ukrainalaisen vallankumouksen syrjäyttämää Janukovichia. Mutta ei Janukovich ole se ihminen, jonka takia he ovat kärsineet. Janukovich on ollut ainoastaan Putinin väärentämien vaalien kautta istuttama bulvaani. Hän teki, mitä Moskovasta käskettiin. Se oikea mies, jonka vuoksi ukrainalaiset ovat kärsineet (eivätkä ainoastaan he), on Vladimir Putin.

   Aloitetaan uudestaan Nordstreamista. Raamatussa sanotaan: ”Kenellä on korvat, kuulkoon!” Niin sitten olitteko te kiinnittäneet huomiota, että Suomen Itämeren sisävesialuetta Helsingin edustalla on luovutettu Putinin käyttöön? Sen vuoksi Putin palkkasi silloin just Eduskunnanpuhemies viran menettäneen ja ennen sitä Suomen pääministerinä olleen Paavo Lipposen Nordstreamin konsultiksi. Osaava vakoilija, Putin käytti hyväksi Paavon rajattoman suuttumuksen, kun Suomen kansa ei valinnutkaan häntä taas pääministeriksi – siis Putin ymmärsi Paavon ”suuren luokan” luuloja itsestään ja pettymyksen. Miksi Putin tarvitsi Lipposta? Totta kai, Putin tiesi, että hän rakentaa kaasuputken Itämerelle – ja piste. Mutta hänellä ei ollut käsitystä, miten asia hoidetaan Suomen olosuhteissa, koska vedet ovatkin suomalaisten. Paavo avasikin Putinille kaikki kortit, koko sen mekaniikan, minkä kautta onnistuu valjastamaan Suomen byrokratian Perustuslakia ohitse rikkomaan Suomen rajojen koskemattomuuden (minkä tähden viime sodissa oli vuodettu suomalaisten verta) ja luovuttamaan Suomen vesistöä venäläisen mafian haltuun ilmaiseksi. Aleksandr Stubb myös ei nähnyt ”mitään turvallisuusuhkaa” venäläisten kaasuputkessa Helsingin edustalla. Niin Putinin opeista virkailijoille väännettiin kädet selän taakse, että lopun-lopuksi he, Paavo Lipposen manipuloimat, joutuivat antamaan periksi.

 Täytyykö minun selittää, miksi Putinin kaksi samansuuntaista kahden metrin halkaisijan putkia 0,5mln asukkaan Helsingin edustalla on turvallisuusuhka Suomelle? Täytyykö nyt, Georgian ja Ukrainan tapahtumien valossa, tarkistuttaa uudestaan koko Uudenmaan turvallisuussuunnitelman? – se on Putinin hyväksi Lipposen lobbaaman Uudenmaan Ympäristökeskuksen tekemän päätöksen hinta, päätöksen, josta jokainen Suomen kansalainen tietää, että tämä kysymys on Perustuslain toimipiirissä. Mutta mitäs et tee kaasu/öljy rahojen vuoksi? Niin Putin lupasi ja niin tekikin: rahoitti Paavo Lipposen vaalikampanjan Euroopan presidentiksi ja, kun ei päästy läpi, - Suomen presidentiksi, mutta siitäkään ei tullut mitään. Kyllä, Moskova mieluummin käyttäisi Paavoa hyväksi merkittävimmässä viroissa. Niin Paavosta ei tullut enää hyötyä Putinille - ja Paavo joutui kirjoittamaan memoaareja.

   Kenellä on silmät, hän on lukenut Putinin valmiudesta perustamaan jopa oman yksityisen armeijansa suojelemaan kaasuputkensa, armeijan, joka ei olisi minkä valtion alaisuudessa. Voi olla, olemme jo nähneet sen alkuilmiön: Krimin tunnuksettomat joukot.

   Täytyy huomata, että ei Putin tänään mennyt Jäävaltamerelle hakemaan öljyä. Kyllä, ne meren alta maanaarteiden tutkimukset ovat kestäneet vuosikymmenet. Putinilla on ollut aika tarkasti suunnitella kaikki salaiset operaatiot ja toimenpiteet Jäävaltameren öljy/kaasun saamiseksi omiin käsiinsä.

   Luulen, että tarvittaessa hän on valmis vaikka käymään sotaa NATO:a vastaan Jäävaltamerellä. NATO nykyään myös ymmärtää Pohjois-Euroopan tilanteen vakavuuden ja houkuttelee vaikka Suomea mukaan puolustukseen ”suurta hirmumiestä”/lyhyehköä karjalaismiestä vastaan. Mutta ei Putinkaan ollut nukkumassa. Esimerkiksi, hän valjasti Tanskan yliopistossa työskentelevää suomalaista professori Kiviniemeä valmistamaan uuden Ympäristöministeriön virkailijakaartin mitään epäilemättömistä ylioppilaista. Sinä, lukija, kysyt: ”Mitä, Alla, nyt olet keksimässä?” Ei minulla ole mitään todisteita, mutta minulle aikanaan niiden  (suomalaisen professorin vakoilusta) lehtiuutisten lukiessa tuli käsitys, että Putin olisi lataamassa Jäävaltameren kaasulle saman verran pehmeää tietä Tanskan virallista lupaa saamisen  onnistumiseksi, kuin hän oli onnistunut Suomessa bulvaani Lipposen avulla. Sinisilmäiset suomalaiset eivät ikinä epäile mitään. Mutta tanskalaiset ovat valppaampi kansa, vaikka heillä ei ole yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Ja he myös haluavat tulla osalliseksi Jäävaltameren kaasun – se voi tarkoittaa heille vaikka sotatoimet Barents-merellä Putinin yksityistä armeijaa vastaan.

 Sinisilmäiset suomettuneet suomalaiset antavat kaikki pois Venäjän mafialle: mökit, osakeyhtiöt, sisävesistöt ja ym. Mm. Hartwall-areena on strategisesti tärkein kohde Suomen rautateillä – ei Hjallis nähnyt mitään taka-ajatusta venäläisten kaupoissa. Suomen puolustus on niin huonosti järjestetty, että Putin voi saada koko Suomen haltuunsa kymmenessä minuutissa. Ei se ole huono sen vuoksi, että sotamiehet eivät olisi ammattivaatimusten tasalla, mutta sen vuoksi, että sinisilmäinen suomalainen ei pysty edes kuvittelemaan, minkäänlaisiin verukkeisiin Putin lähtee, jos päättää valloittaa teidät. Ja teidän valloittaminen hänelle on ”helppo nakki” – paljon sen eteen on jo tehty.

 Mutta äläkä ikinä sekoittako Putinia ja Venäjän kansaa! Putin on käyttänyt ihmisiä hyväksi, on edennyt tavoitteissaan jopa heidän kuoleman kautta (esimerkit: tsetseenien, georgialaisten massamurhat) – eikä hän muutu muuksi. Venäjän Kansa on hyvä, on jalo ja on kärsinyt valtavan paljon huonojen hallitsijoiden alla. Mutta teillä olisi samanlaiset heikkoudet, kuin nyky-Venäjän rahvaalla, jos teihin olisi kohdistettu Putinin valjastama aivopesu, manipulointi, tsombbaamisen ja terrori koneisto.

   Tanskan tapauksessa Putin ajatus oli: koulittaa omat uudet ympäristöammattilaiset virkailijat; sysiä pois viroistaan vanhat virkailijat erilaisilla keinoilla: lavastamalla, panettelemalla, levittämällä huhuja, loukkaamalla joiden terveyttä, vaikka murhaamalla – ne öljy/kaasu setelit laittavat Putinin omatunnon mykäksi, itselleen hän aina keksii joku syy, miksi ihmisiä täytyy tapattaa tai tappaa. Voi olla, Nordstreamin takia Putin joutuisi konfliktiin Tanskan ympäristölain kanssa – sen vuoksi hän tarvitse omia lobbareita alan virastoissa Tanskassa. Sen lisäksi Putin meinaa raottaa pohjoismaiden yhtenäistä rintamaa. Hän haluaa hallita yksin Jäävaltameren öljyt/kaasut. Hän ajattelee: ”Halvemmaksi kävisi, jos onnistuttaisi kokonaan välttämään sotaa Jäävaltamerellä.” Sen vuoksi hän yrittäisi synnyttää oman lobbausmekanisminsa vaikuttamaan Tanskan poliittiseen elämään ja myös luomaan saman verran tottelevaisen byrokratiakoneiston Tanskaan, minkäänlaisen on saatu Suomeen: jossain tapauksissa lahjonnalla – jossain tapauksissa kurittamalla (vanha toimiva venäläisten imperaattorien ”prääniskä/piiska” politiikka).

 

   Se on Tanskasta. Norja NATO-maana ja Jäävaltameren rantavaltiona varmaan on jo pyytänyt USA:lta suojelua mahdollisissa sotakonflikteissa Jäävaltamerellä. Suomi on jo osallisena ainakin hornettien harjoitteluihin Islannin ilmatilassa. Mihin päätökseen Suomi lopun-lopuksi päättyy? Muistakaa, suomalaiset, että teiltä on ryöstetty Jäävaltameren rantaviiva! Mietitään tarkasti kaikki tilanteen plussat ja miinukset, kaikki mahdolliset ja todennäköiset uhat ja niiltä käytössä ovat puolustuskeinot. Ukrainan, Krimin tapahtumat ovat tehnet Suomen presidentti/sotavoimien ylipäällikön ja puolustusministerin vastuupaineet tuhatkertaisemmiksi kertaheitolla, verrattuna tilanteeseen ennen Ukrainan kansannousua. Suomen, demokraattisena maana, täytyy ilmaista veljellisen tuen Ukrainan kansalle sen pyrkimyksessä oikeudenmukaiseen elämään, avoimesti ilmaista, naapurimaan sotahullun johtajan kostoa pelkäämättä, koska ei onnistu lunastamaan omaa turvallisuutta huutokauppaamalla omia periaatteita. Täytyy muistaa, että hyvyys – se on aina hyvyys, se on jalo henkinen tukipilari missä vaan olosuhteissa, vaikka keskitysleirissä, kuoleman partaalla, loputtoman toivottamassakin tilanteessa, mutta paholaiselle myyt sielusi vain kerran – ei sen jälkeen onnistu lunastamaan sitä takaisin. Joko hyväksyt Putinin  murhapolitiikan – tai et: keskimmäistä vaihtoehtoa ei ole. Itsehän valitset puolesi.

 

   Mitä koskee Ukrainaa ja Krimiä. Taas totean, että Putin on erittäin hyvin loogisesti, määrätietoisesti ja monipuolisesti valmistautunut hyökkäykseen ja on käynnistänyt sen. Montako niitä naiivista Suomen politiikassa, jotka uskovat, että Putin on puolustamassa venäläisten oikeuksia Krimillä? Ainoa oikeus, mitä Putin viitsisi puolustaa, että hänen oma henkilökohtainen oikeus omistaa kaikki mahdolliset entiselle Neuvostoliitolle kuuluvat öljyn ja kaasun luonnon varannot ja sitä kautta hallita maailmaa. Tarina ei ole lainkaan uusi: seuraava maailman herruuteen tähtäävä itsevaltias vain on ilmestynyt. Hän voi jättää meidät eläväksi, jos me emme ole hänen tiellä öljyn käsiksi.

   Muistatteko, oli julkaistu karta, johon piirrettiin Putinin suunnittelemat kaasu-/öljyputkistot? Kyllä siinä oli Nordstreamin lisäksi myös etelässä vedettävä kaasuputki, Kaukaisuudelta – Mustameren kautta Eurooppaan. Niin kuin Nordstreamin tapauksessa, Putin ei halua maksaa transiittimaksuja Puolalle tai Ukrainalle – mieluummin hän vetää putken vaikka meren pohjaa pitkin, vaikka ympäristökatastrofin uhalla, mutta hän itse halua määrätä kaasun hinnan, eikä ole tarkoitusta ottaa osallisiksi Ukrainaa tai Puolaa. Sen vuoksi Kriminiemimaan hallussapito Venäjän armeijan käsissä nousee keskeisemmäksi asiaksi. Kriminiemi edistyy Mustamereen lähes keskipisteen asti koko vesistön pinnalla. Siitä käsin on hyvä hallita koko Mustameren, kontrolloida kauppareitit ja suojella tulevaa miljardien miljardien eurojen bisnestä – öljy/kaasubisnestä.

   Sen vuoksi Moskovan marionetti Janukovichille Moskovasta oli käsketty jatketta Krimillä Venäläisen sotilastukikohdan vuokrasopimuksen vuosikymmenet eteenpäin. Sen vuoksi Krimin asukasmäärän enemmistö saatettiin venäläiseksi, paikallisvaaleissa varmistettiin, että kaikki vaikutusvaltaiset paikat edustus- ja byrokratiakoneistolla olisivat Moskovalle uskottujen venäläisten määräämisvallassa (oikeastaan, Venäjän armeijan). USA öljyrikasta Irakia vastaan omaa hyökkäystä varten tarvitsi tekosyy: sepitettiin, että Irakilla on tuhoaseita, joita se suunnittelee käyttää koko maailmaa vastaan – noita aseita ei koskaan ole löydetty, eikä vielä pyydetty Irakilta anteeksi kansanmurhasta. Putin on kunnostautunut venäläisten oikeuksien puolustamisella naapurivaltioiden maaperällä. Itse venäläiset ihmettelevät Krimillä ja Donetskissa: ”Puolustamaan meitä? Mistä?” Ei Ukrainassa, eikä Krimillä ole huomattu olleenkaan mitään konflikteja kansallisuuden pohjalla. Tämä aurinkoinen kansa, ukrainalaiset, rakastaa kaikkia ihmisiä, ottaa kaikki kunnioitettavasti vastaan, haalailee kaikki. On mahdotonta vastata tämän kansan lempeään vastaanottoon jollain muulla tavalla, kuin ainoastaan rakkaudella ja kunnioituksella – kukaan ei pystyisi. Putinin temput ovat ihan ilmasta tempaistut. Maaliskuun alussa hän on tuonut helikoptereilla niin sanotut ”Krimin venäjänkieliset asukkaat” siviilivaatteissa. Asianmukaisesti ja ammatillisesti he järjestävät venäjänmieliset mielenilmaus tapahtumat, osallistuvat ukrainanmielisiin tapahtumiin palkattuina provokaattoreina, sabotoimalla ne. Ne huutavat aggressiivisesti Euroopan viestimien kameroihin: ”Venäjä! Venäjäääää!” Tunnuksettomien joukkojen (voi olla, jopa tulevan tai olevan jo salaisen Putinin oman yksityisen kaasubisnestä suojelevan armeijan) sotilaat seisovat ilmeettöminä, niin kuin painajaiselokuvan tappokoneet. Mitkä äidit ovat kasvattaneet nuo pojat? Tietävätkö äidit, että heidän lapset on laitettu riistämään ihmisiltä henget yhden pohatan, uusvenäläismegarikkaan Vladimir Putinin yksityisen kaasubisneksen läpiviennin varmistamiseksi, tappamaan ja kuolemaan? Ukrainassa kysytään: ”Täytyykö meidän kaikkien kärsiä yhden ihmisen vuoksi?” Aivan kohta Venäjällä vaimo-lesket ja äiti-lesket joutuvat kysymään ihan samaa. Ei kukaan pysty yhden ihmisen elinaikana rehellisellä työllä ansaitsemaan sellaiset miljardit (paitsi Microsoftin ja Googlen perustajat), ei yksikään lahjamaton puolueenjohtaja tai virkapalkalla työtä tekevä presidentti,  jotka osuivat Putin-rosvon tai Janukovich-Putinin satraapin käteen. Mutta he luulevat, että ihmishengen hinta ei ole yhtään mitään, nolla euroa, että niitä Vanjoja ja Manjoja saa kaatua herrojen kulta- ja valtahimojen vuoksi vaikka kuinka monta miljoonaa – siltikin niitä jää vielä ahkeroimaan orjina pelloillaan - maat ovat asukasrikkaat. Venäläiset palkalliset provokaattorit tulevat tahallaan aiheuttamaan käsirysän temperamenttisten ja puolustusaktiivisten ukrainalaisten kanssa, mutta kaikkien eniten kärsivät Krimin perusasukkaat Krimin tataarit, jotka joutuvat ikuisiksi vaeltajiksi, kolmatta kerta menettämään oman isänmaansa ilman mitään omaa syytä siihen – Putin vain ei luota heihin. Maailmassa ei ole yhtään muuta paikkaa, missä Krimin tataarit asuisivat, jos vain Siperia taas antaa turvapaikan. Stalin Jatkosodan aikana karkotti omilta kotikonnuilta, esi-isien juurilta karjalaiset, inkeriläiset, Krimin tataarit, Volgan saksalaiset – hän ei luottanut heihin.

   Jos palataan Neuvostosotilaan patsaan tarinaan Virossa, täytyy todeta, että jopa Viro oli ”vapautettu” samalla tavalla, kuin nyt Krim: virolaiset itse eivät halunneet ”vapautua” Hitleriltä venäläisten kädestä, he eivät luottaneet venäläisiin, koska ne olivat hyökänneet Viroon vielä ennen saksalaisia, ja virolaiset tiesivät jo omasta kokemuksestaan, mitä hyvää Venäjän hallinnolta voi odottaa. Isohko virolaisten Siperiaan karkotetuista ja vangeista koostuva ryhmä pidettiin koko sodan ajan Siperiassa valmiina marssimaan ”oman maan vapahtajina” Tallinnaan. He nauttivat hyvästä ylläpidosta. Neuvostoarmeija valloitti koko Viron ja vasta silloin ne virolaiset neuvostoarmeijan sotilaat, joiden nahka oli säästetty aivan voittoparaatin asti, ne sitten astuivat Tallinnaan voittajina. Koko maailmalle kuulutettiin, että virolaiset patriootit vapauttivat isänmaan. Neuvostoliiton aikana itse olin asunut Virossa jonkun ajan, olin venäjän kielen opettajana ja haastattelin kolmea virolaista veteraania, jotka kertoivat minulle asiasta niin, kuin minä nyt olen kertonut teille. Ja silloin ei oikeastaan olisi turvallista kertoa ja levittää sellaisia tarinoita.

 

   En muista, kenelle kasakat kirjoittivat kirjeensä tutuissa taulussa. Ei ainoastaan omasta maastaan karkuun lähtenyt Janukovich ole joutunut lähettämään nöyrän anomuksensa Moskovan kaikkivaltias Putinille: ”Teidän ylhäisyytenne! Nöyränä polvillani huudan Teidän majesteettinne suopeudellenne palauttamaan minulle Ukrainan minulle kuuluvan valtaistuimeni! Te, Kaikki Voipa, olkakoon jättämättä minua yksin! Te, armollinen kaikkivaltias! Lähettäkää sankariarmeijanne rangaistamaan minun käsistäni ryöstäytynyttä kansaani!” Myös kerrottiin, että Espanjan vastarinta oli lähettänyt Stalinille kirjeen avusta. Myös Afganistanin johto oli pyytänyt Neuvostoliiton johtoa hyökkäämään Afganistanin oman kansan kimppuun suojelus merkeissä 

 

   Energinen Putin valmistelee jo siirron uudelle sotatoimitantereelle. Hän on äsken tarkistuttanut Viipurin lähellä tykistöä, on seurannut sotaharjoituksia, on käskenyt suuret sotajoukot Suomen pohjoisrajalle Alakurttiin, missä Lönrott joskus keräsi Kalevalan runoja, ja mistä paikallinen karjalainen väestö (joka on asunut kotikonnuillaan tuhannet vuodet) on karkotettu lopullisesti pois. Putin luulee, että Ukraina on jo hänen taskussaan ja valmistautuu uusiin haasteisiin: Jäävaltameren sotatanner odottaa ”sankaria” – sinnepäin lähemmäs sotajoukot ja tykistö.

  

   Putin on voittokulun päällä. Eurooppa on rikastuttanut hänet kaasun ostoilla. Putin sijoittaa bisnesvoiton armeijansa modernisointiin. Hän sai lisää puhtia aggressiivisuudelleen, kun maailma ei protestoinut hänen Georgiaan hyökkäystä vastaan (Tsetsenian ikuisesta sodasta puhumattakaan – genosiidi on Venäjän sisäinen asia, totesivat maailman johtajat). Georgian ja Ukrainan kansat masentuivat, kun NATO ei kuullut kansojen huutoa apuun, halua pysyä venäläistymättä. Menetelmä oli sama, kuin myöhemmin Ukrainassa: Putin venäläistytti asukasmäärän, sai venäläisen enemmistön ja pisti siviili johtopaikoille omat venäläiset upseerit, naamioittamalla ne paikallisasukkaille, myöntämällä heille uudet henkilöpaperit, jossa lukee joku georgialainen nimi tai lahjoittamalla maanpettureita. Georgian välierän jälkeen Putinista heti tuli röyhkeä, ja hän, just selvinnyt Georgian sodan jalkojen alta, haki Sochille Olympiakisojen pitopaikan – miljardien urakat taas rikastuttivat hänet. No, urheilukisojen loistokkaan järjestämisen jälkeen, totta kai, lihakset dzju-do urheilija Putinilla leikkivät, ja Leningradin katutappelija hylkäsi pois turhat sivistyneiden keskustelutapojen tarpeet ja heti hyökkäsi parhaan ystävän, Ukrainan kimppuun, valloitti Krimin. Nyt, Paralympialaisten jälkeen, täytyy odottaa hänen armeijansa hyökkäystä Donetskiin. Kun Ukraina on selvä, seuraavaksi Putin, luultavasti, putsaa kaasuputken reitin Moldovan kautta. Mitä te, ihmiset, oikeastaan itsestään kuvittelette? Te, venäläiset ja ukrainalaiset? Mistä oikeuksistanne te kuvittelette maan herran huolestuneen? Ette te ole hänen mielialaa rasittamisen arvoiset! Hänellä on tärkeämpi tekemistä: raha-öljy-rahaa-kaasu-rahaa-hävittäjät-rahaa-pommit-rahaa-herruus-rahaa-alistaminen-rahaa-rahaa-rahaa… Ja vielä täytyy näyttää noille merkeleille ja obamoille, kuka täällä määrää…

   En tiedä, mitä tästä koko tilanteesta ajatellaan esimerkiksi Saudiarabiassa tai Bahrainilla, tai USA:ssa – tarkoitan ne tahot, jotka todellisuudessa määräävät maan politiikkaa; tai mitä todella ajattelee Englannin kuningatar tästä, tai Suomen johto: luulevatko he kaikki, että on turvallista elää, kun yhden ydinasemaan johtaja on menettänyt reaalikosketuksen elämään, tai toivovatko ainoastaan, ettei se sotku koskisi heitä? Maapallo ei kestä kaikkien olemassa olevien ydinaseiden käyttöä sodassa, se halkeaa. Toivon, että te tiedätte, mitä täytyy tehdä. Sen vuoksi te olette valitut. Teidän on tiedettävä! Jumala on luonut tämän maailman ja on antanut meille valinnan oikeuden. Meidän on aina valittava oma oikea puolemme. Te, rikkaat ja vallassa olevat, muistakaa, että ette selviydy aina ilman muita, ketkä tekevät puolestanne oikeita töitä. Kaikki me tarvitsemme toisiamme. Humanismi ei ole tyhjä kaunis sana. Ihan jokaista, myös pientä kansaa tarvitaan maapallolla. Jos vaikka pienenä joukkona selviydytte teidän bunkkereissanne ydinkatastrofista, mitä te, rikkaat sitten teette omilla seteleillänne, kun koko maailma on poltettu puhki (historiassa on jo ennenkin tavattu hulluuden teon merkkejä)?

 

   Kun Uutisissa kerrottiin, että Putin on antanut Krimille aikaa antautumaan kello viiteen asti aamulla, ensimmäinen reaktioni oli: ”Häpeä! Venäjän puolesta häpeää! Venäläisten puolesta hävettää, että ovat kestäneet sellaista aliarvoista presidenttiä, joka tuhoaa Neuvostoliitosta perityn veljeydellisen ystävyyden kansojen välissä, joka tuhoaa veljeskansojen kansalaiset, joka syövyttää oman kansan sielua väkivallalla ja aliarvoisilla päätavoitteiden saavuttamisen keinoilla, joka tuhoaa ihmisissä uskoa hyvää, hyvyyteen, joka tuhoaa maailmassa uskoa Venäjän progressiivisuuteen ja sivistyneen maan maineeseen, joka tuhoaa Venäjän Federaation, tuhoaa Hitlerin voittajan isiemme armeijan kunnian, muuttaneen sen mafian rosvokoplaksi.

 

   Ukrainan kriisin puhjeten en ole odottanut kokoomukselaiselta pääministeriltämme Jyrki Kataiselta mitään muuta, kun että hän vaan pistää päänsä pensaikkoon. Tiesin jo, se on näkynyt koko hänen pääministerinä toimintakauden aikana, että hän on lähtenyt kansainvälisen suurrahan remmiin, eikä yhtään edes palvellut omaa suomalaista yrittäjyyttämme, oman kansan jatkuvuutta. Musiikki on tilattu rajan takaa. Tämä puolueenpuheenjohtaja on keskiverto. Vuosikokouksessa Kokoomuksen täytyy ajatella uudesta puheenjohtajasta. Ruotsalaisen kansallispuolueen Karl Haglund kerää minulta pisteitä ja kiitosta: viisasta reagointia maailman puolustusstrategiseen tilanteen muutokseen. Luotan siihen, että ajattelet Suomea, suomalaisia ja, tietenkin, - myös Ruotsia. Entinen maahanmuuttoministeri Astrid Thurs nyt on nähnyt omin silmin sellaista venäläistä Krimillä, mistä häntä on varoitettu aina: valloittavan imperiumin levittäjän, joka uskoo, että kaikki, mihin hän koskee, kuuluu hänelle, ja joka muiden kansojen maaperällä on tottunut ainoastaan hallitsijan ja alistajan rooliin. Astrid Thurs ei meinannut uskoa omiin silmiinsä: ”Sekö on tämä venäläinen, jota hän on oppinut Suomen rauhan ja hyvinvoinnin oloissa kunnioittamaan ja suojelemaan?” Mutta, luulen, että nyt hänen silmänsä ovat auenneet, ja nyt hän tajuaa paremmin, että totuutta ei tarvitse peittää, totuus tulee esiin joka tapauksessa ja voittaa aina.

 

   Egyptista alkanut maiden johdon vaihtokausi, ”Afrikan keväät” on levinnyt Ukrainan asti. Putinille sanon: ”Se, joka on kylvänyt tuulen, niittää myrskyn.” Niin myös Afganistanista Neuvostoliiton armeijan vetäytymisen jälkeen Venäjä hukkui  narkomaniaan, joutui narkomafian ja ennestään näkymättömän rikollisuuden kouriin. Ei mikään hyvä seuraa Ukrainaan hyökkäämisen jälkeen. Putin on muuttanut Venäjän ystävällisen lähiympäristön vihollisleiriksi. Myös Venäjän federation subjektit varmaan pyrkivät Putinista eroon yksitellen tai kaikki samanaikaisesti. Ei Putin surrut mistään Neuvostoliiton kaatumisesta – se on vain propagandan keksimät. Hän jää historiaan niin kuin Neuvostoliiton hautajaisten hautaurakoitsija ja Venäjän presidentti, joka on hyökännyt parhaiden ystävien kimppuun (Ukrainaan) ja on pakottanut ystävällistä naapuri Suomea solmimaan puolustussotilasliiton häntä Putinia vastaan.

 

   Luettuani Anssi Miettisen artikkelin, huomasin, että Pekka Hakala ei vielä aloittanutkaan työtä Moskovassa, joten lopputekstissä pikemmin pitäisi kiittää hänen Moskovan avustajansa, niin kuin hän itsekin tekee sivulla C9: ”No, ilman avustajaani ja taustatoimittajaani Natalija Hubulovaa yhtään juttua ei olisi tehty.”

 

   Alla Bergh,

Tuusulan Perussuomalaisten valtuutettu,

maahanmuuttaja Venäjän alueelta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Pitkä kirjoitus. Puoleen väliin luettuani, voi jo sanoa, -hyvä kirjoitus.
Asiantunteva.
Luen loputkin, jahka juon ensin aamukahvit.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Huh, huh! En malttanut juoda kuppia tyhjäksi asti. Luin loputkin...
Erittäin ansiokas kirjoitus.

Kun vielä katsoo kirjoittajan puoluetunnuksen, täytyy sanoa, että siltä suunnalta eräs parhaita joka tähän foorumiin koskaan on kirjoitettu.

Ulko,-sisä,- ja maailmanpoliittinen. Putinin kautta koko kirjo.

Ei tuosta ole mitään poistettavaa tai lisättävää. Se on sanottu siinä.

Käyttäjän allabergh kuva
Alla Bergh

Kiitos kannustamisesta. On meillä yhteinen huoli asioiden kehittymisestä. Mielelläni luen kommentit. Laittakaa kaikki heti julki, mikä tulee mieleen, sillä tilanne elää joka hetki. Emme tiedä, mihin viikonlopun jälkeen Putin ryhtyykin Krimillä. Jäitä hänelle hattuun! Pääsen lukemaan uusisuomea vasta illalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hieno teksti! Sellaisia tulkkeja kuin sinä olet tarvitaan. Tulkilla tarkoitan että pystyy välittämään tietoa ja ajattelutapoja ja ilmaisutapojakin lähtömaastaan uuteen maahansa. On varmaan turhauttavaa olla noin lahjakas ja varmaan usein kuitenkin jäädä ilman sanavuoroa. Hyvä että teit blogin, hieno homma!
PS puolueelle onnittelut että ovat saaneet sinut riveihinsä!

Jouko Koskinen

Tiukkaa tekstiä kyllä. Mutta: " jos kommunisti sinua kiittää niin tarkista asiasi vielä kerran..."

Täällä on päätoimittajan Puheenvuoro paljastanut synergian Ukraina - Krim - Venäjä - EU -yhteyksistä uusvanhoja piirteitä:
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16267...

Pieni meluisa antipatrioottien porukka iskee Suomen itärajaan. Homma on kesken koska rahoitus on osin järjestämättä. Tarvittaisi suuria summia EUlta (Ukrainalle luvattu 11 mjd euroa) CIAn osuus tuntematon, tarpeen mukaan luulisin. Myös lopputulema/tavoite jää hämärän peittoon; liitetäänkö Karjala Suomeen vaiko Suomi Karjalaan. Jälkimäinen vaihtoehto helpoiten toteutettavissa koska silloin ei tarvitse puuttua kummankaan puolen eliittien välittömiin etuihin.

Ymmäränkö oikein että kirjoittaja on kanssani nykyisen tilanteen säilyttämisen kannalla. Mutta kaikki muuttuu kuten Alla Bergh toteaa. Kontingentti kehitys muuttaa suuntaa joskus hyvin pienestä tönäisystä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"jos kommunisti sinua kiittää niin tarkista asiasi vielä kerran...""

Hölmö kommentti.

Keijo Räävi

Putin on nero ja häntä on pakko ihailla.

Toimituksen poiminnat