allabergh

Sovitaan pelisäännöistä!

Sovitaan pelisäännöistä!

Sovitaan pelisäännöistä!

No, vihdoinkin, pääsin puheelle. Minulle on käynyt niin, että muutamien viestimien internetsivut eivät päästäneet kirjoituksiani läpi. Eettisten sääntöjen kanssa minulla kaikki on kunnossa. Esteenä, luultavasti, oli se, että haluan kirjoittaa ja julkaista sitä, mitä ajattelen. Niin, kuin sanoin aikoinaan Helsingin Sanomien haastattelussa: ”Nautin Suomen sananvapaudesta.” Jotkut poliittiset toimijat eivät hyväksyneet minun asennettani Karjalan Kysymyksessä. Jollekulle muuten minun mielipiteeni ovat liian rajut – he näkevät, että mielipiteeni eivät täytä julkisen sanan kriteereitä. Jotkut yksinkertaisesti eivät haluaisi päästä ma-mun ja ryssän edistymään suomalaisessa elämässä liian ripeästi. Mutta karjalaisella pata-palalla, minulla on pakko puhua teille, kun kerran kuuntelette. Olen kotiutunut riittävästi Suomeen, että uskaltaisin avata suutani. Minulta ei tule haukkuja kenellekään, mutta asiallista, rakentavaa kritiikkiä tulee, joskus provosoivassa muodossa, koska rakastan teitä kaikkia: erivärisiä, erikokoisia, eri-ikäisiä, edistyneitä ja syrjättyjä – sellaisia, kuin olette, suomalaiset. Minä välitän teistä!

Mutta se ei anna teille helpotusta tässä blogissani, koska olen vaativa myös lukijalleni. Jos haluat osallistua blogini kirjoituksiin, esim. kommentoida, niin muista:

 

-Blogini on auki kaikille.

 

-Täällä emännöin minä ja määrän sivun tyyliä. Minä en salli kirosanoja.

 

-Totuudenmukaisuus on kirjoittajan vastuulla, uskalla laittaa oma nimesi sanojesi alle. Niin myös minäkin teen.

 

-Älä loukkaa kenenkään kunnia, mutta faktojen avulla ja sivistyneellä kielen käytöllä voit rohkeasti kritisoida blogini sivulla ihan ketä tahansa.

 

-Älä loukkaa myöskään ihmisten uskonnollisia vakaumuksia. Myönnä jokaiselle hänen oikeutensa itsenäisesti etsiä mielenarvoja ja sympatioita.

 

-Älä harrasta virtuaalitiloissani, nimeni suojatissa ikärasismia tai mitään muuta rasismia tai syrjintää. Uskalla tuoda esiin täällä omat parhaat puolesi ja samaten antaa tilaa muille.

 

-Suhtaudu muihin niin, kuin haluat muiden kohdeltavan sinua.

 

-Tottakai, myös täällä virtuaalisessa ulottuvuudessa noudatetaan Suomen lakeja, maailman yleistä moraalia, ja kuuntele omaa järkeäsi.

 

-Otan vastaan hyväntahtoiset ehdotuksesi sääntöjeni täydentämiseksi.

 

-Hyväksynyt nämä esittämäni pelisäännöt voi vapaasti osallistua blogini keskusteluun.

 

Ehdotan ystävällisesti, että etsit Googlen kautta myös kirjoitukseni nimellä ”Alla Bergh Keravalta” tai ”Alla Bergh”, tai ”allabergh”  Helsingin Sanomien, Iltasanomien, Iltalehden, Seiskan, Apilan ja suomi24.fi sivuilla. Luulen, että tulen kirjoittamaan ehdottomasti myös perussuomalaisten lehteen.

Menestyksekästä mielipideilmaisua meille kaikille Uuden Suomen sivuilla yhteishyvän ja Suomen hyväksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat